Schilderwerken van den Hoogen BV (1989) heeft de basis gelegd voor dit succesvolle concept.

John van den Hoogen (1952) vond werkplaats-verkoop vanuit zijn schildersbedrijf een leuke aanvulling op het uitoefenen van het schildervak. als er een eigen voorraad is 'pak je dat mooi even mee', was de gedachte. de voorraad groeide gestaag dat de toenmalige schilders-werkplaats aan de Zomerdijk in Meppel werd verruild voor een heuze winkel. 15 Juni 1995 opende Paint-Discount aan de Hugo de Grootstraat 7 te Meppel, waar schildersbedrijf & winkel samen verder gegroeid zijn.

Al jaren waren zoons Maurice van den Hoogen (1983) en Sebastion van den Hoogen (1986) werkzaam in het bedrijf, en 'als voor de hand liggend' hebben zij het bedrijf overgenomen per Januari 2006. vanaf toen nog drie jaar gecombineerd met het schilderbedrijf. Online verkoop werd erg belangrijk, daardoor bleeft er te weinig tijd over om het schildersbedrijf in goede banen te leiden. Oktober 2008 besluit genomen; per 1 Januari 2009 stoppen wij met de buitendienst. Een moeilijk maar belangrijk besluit, sinds opheffen buitendienst groeit het bedrijf weer en kunnen ze de klanten beter en sneller van dienst zijn.

Op deze webwinkel vind u veel informatie en kunt u online bestellen, daarnaast is PaintDiscount.nl ook te volgen via Facebook.