Nationale Margarita Dag 2017

22 februari!

We brengen hulde en eer aan de margarita cocktail.
We respecteren en waarderen zijn plaats in onze geschiedenis dat we er een dag voor hebben uitgeroepen.
22 februari van elk jaar is de Nationale Dag van Margarita.

Todd McCalla heeft Nationale Margarita Dag opgericht om zijn liefde voor margarita's over de hele wereld te verspreiden.
Geliefd en geconsumeerd door miljoenen mensen over de hele wereld, die deze heerlijke tequila, triple sec en limoen cocktail drinken op 22 februari. Ieder jaar weer.
Er is veel discussie over de precieze persoon die verantwoordelijk is voor het uitvinden van de klassieke margarita, maar het was tijdens de jaren 1930 en 1940.
Bevroren margarita werden later in 1970 uitgevonden als een inventieve barman omgebouwd een zachte serveren ijs apparaat in een bevroren margarita machine.
Of u nu liever een klassiek margarita op de rotsen of bevroren, is het de meest voorkomende tequila gebaseerd cocktail in de Verenigde Staten vandaag. Vandaar dat de Nationale Dag van Margarita!
(Bron)

Margarita Cocktail

 

Er gaan veel verhalen de ronde over hoe de Margarita cocktail werd uitgevonden en door wie - ze draaien allemaal rond een wondermooie Margarita die al dan niet veroverd werd door de uitvinding van deze ondertussen wereldbekende cocktail. De Margarita cocktail is ondertussen de meest voorkomende tequila cocktail in de Verenigde Staten. Het is zelfs zo populair dat je blikjes Margarita kan kopen, in verschillende smaken!

Hoe de Margarita cocktail maken (of check het hier op Youtube)

De margarita wordt gemaakt met tequila, Triple Sec en limoen- of citroensap, vaak geserveerd met zout op de rand van het glas. Er zijn veel verschillende recepten voor deze cocktail, hier is onze aanbeveling:

 • 35ml tequila
 • 20ml Cointreau of Triple Sec
 • 15ml limoen- of citroensap

Ga over de rand van het glas met een schijfje limoen en dop het glas dan lichtjes in een bord zout. Het zout blijft dan aan het glas plakken.

Voeg de ingrediënten samen in een cocktailshaker en schud met ijs. Giet voorzichtig in het geprepareerde glas met ijs - zorg dat het zout rond het glas niet weggespoeld wordt. Garnering kan met een schijfje limoen.

Variaties van de Margarita cocktail

Andere verhoudingen dan bovenstaande (7:3:1) voor een margarita zijn:

 • 2:1:1 = (50% tequila, 25% Triple Sec, 25% vers limoen- of citroensap)
 • 3:2:1 = (50% tequila, 33% Triple Sec, 17% vers limoen- of citroensap)
 • 3:1:1 = (60% tequila, 20% Triple Sec, 20% vers limoen- of citroensap)
 • 6:3:1 = (60% tequila, 30% Triple Sec, 10% vers limoen- of citroensap)
 • 1:1:1 = (33% tequila, 33% Triple Sec, 33% vers limoen- of citroensap)

De Margarita cocktail kan opgediend worden on the rocks (met ijsblokken), als frozen margarita (in de blender) of straight up (zonder ijs). Alledrie worden met zout op de rand van het glas geserveerd. Je kan ook een zoet ingrediënt toevoegen zoals siroop of rietsuiker, of een vorm van limonade. Je kan met een muddler geplet fruit toevoegen zoals limoen, kersen, frambozen, aardbeien, watermeloen, sinaasappel, mango of blauwe bessen.

Variaties van Margarita met andere likeuren

Naast Triple Sec worden ook andere likeuren met sinaassmaak gebruikt, zoals Patrón Citrónge (uit Mexico), Cointreau, Blue Curaçao... De Royal Margarita's bevatten vaak een premium citroenlikeur zoals Grand Marnier of Gran Gale. Deze Margarita's gebruiken vaak ook een betere soort tequila. Andere, secundaire likeuren worden soms toegevoegd, zoals Chambord met framboossmaak.

Variaties van Margarita met fruit

Je kan ook ander fruit en sapmixes gebruiken in een Margarita. Veel recepten vragen wel om minstens een scheut sinaasappelsap. De fruit die je gebruikt wordt toegevoegd als adjectief. Populaire combinaties zijn:

 • Texas margarita, met fruitsap en soms zelfs bier
 • Raspberry margarita, met limoensap
 • Strawberry or peach margarita, met citroensap
 • Mango margarita, met limoensap
 • Melon margarita, vaak met meloenlikeur zoals Midori
 • Banana margarita, met sinaas- en limoensap
 • Apple margarita, met Berentzen's appellikeur

Variaties in presentatie van een Margarita cocktail

Margarita's kunnen in de meest uiteenlopende soorten glazen gepresenteerd worden. De meest opvallende is het klassieke Margaritaglas, een variatie van de oude champagnecoupes. Deze worden vaak gebruikt voor de Margaritas met fruit. In formele setting wordt vaak een standaard cocktailglas gebeurt zoals bij een Cosmopolitan. In informele setting kunnen Margarita's ook in een laag breed glas geserveerd worden.

(Bron)

 

Op één of andere manier voel ik van iedereen de brandende vraag!

Wat heeft de Margarita Cocktail nou met verf te maken?

Niets. Maar wij houden ook wel van een feestje. ;)

Trustpilot