Steigerhout beits

Steigerhout is larix (vuren) hout, oorspronkelijk gebruikt als vloerplanken in steigers tijdens verbouwingen. Hardstikke handig voor timmerlieden, metselaars en schilders. Tegenwaardig wordt het product waarschijnlijk het meeste gebruikt voor trendy meubels.

Steigerhout heeft bescherming nodig!

Steigerhout buiten:
Voor steigerhout dat buiten gebruikt wordt, is het belangrijk een beits te gebruiken. (Steigerhout-)beits heeft de eigenschap dat het niet afsluit maar ademt waardoor vocht niet opgesloten wordt (wat bladderen kan veroorzaken), dat risico wordt geheel voorkomen wanneer de beits geen film vormt (zodanig dun is dat het er volledig intrekt, en er niet op blijft liggen). Steigerhout Binnen Steigerhout wordt vaak met transparante steigerhout-beits behandeld, zoals white-wash, grey-wash, antraciet-wash of teak.

Steigerhout binnen:
Wanneer steigerhout voor binnenmeubels gebruikt wordt, worden daaraan heel andere eissen gesteld. Steigerhouten meubels binnen hebben bijvoorbeeld geen risico's op bladders doordat er vocht onder de verflaag komt, maar een product met een hogere slijtbestendigheid is hier vaak wel prettig. Voor steigerhouten meubels binnen is het daarom verstandig een interieurlak te gebruiken.

Natuurlijk kan steigerhout ook met dekkende beits behandeld worden zoals houtcoat zwart of houtcoat grijs van Reno.
Als het steigerhout dat je gebruikt hebt vergrijsd is, geeft dat met transparante producten een heel ander effect als met dekkende beitsen.

Onze medewerkers geven u graag advies.

Product naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

128 per pagina

8 artikel(en)

Product naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

128 per pagina

8 artikel(en)

Trustpilot